fbpx

Jobs.sr HRM & Staffing

Thuiswerken: 6 thuiswerktips die wel werken!

Tips om thuis te werken
Het coronavirus heeft inmiddels ook Suriname bereikt. Veel bedrijven sluiten voorlopig hun deuren en proberen de medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Maar hoe doe je dat, thuiswerken?
 
Even snel een wasje draaien. Die kast snel even opruimen. Laat me die vaat ook maar even snel wegwerken. En voor je het weet is je werkdag alweer voorbij. Thuiswerken… het klinkt ideaal, maar er is één grote maar. Het vergt discipline, erg veel discipline! Toch kun je dit goed doen, zolang je de volgende tips opvolgt;

1. Maak je klaar zoals voor een gewone werkdag

Je werkt thuis dus die douchebeurt kan wel even wachten. Make-up? Ach, niemand ziet me toch? Fout! Wil je comfortabel kunnen thuiswerken? Maak je dan ’s morgens klaar zoals je voor een gewone werkdag zou doen. Uiteraard hoef je niet je kantoorpak uit de kast te trekken, maar fris aan de werkdag beginnen is stap nummer 1.

2. Zorg voor een rustige plek in huis

Werken met de TV aan, de radio loeihard en overal rotzooi om je heen? Dat komt je werkdag niet ten goede. Zoek een rustige en opgeruimde kamer in huis op of maak in de woonkamer een werkplek vrij en zet die tv, radio en tablet uit! Daarnaast zorg je ervoor dat de tafel waarop je werkt netjes opgeruimd is.

3. Maak een goede planning

Zorg ’s morgens voor een realistische takenlijst. Vink iedere taak die je voltooid hebt af. Probeer ook, net als bij een normale werkdag op kantoor, vaste rust- en pauzetijden in te lassen.
Thuiswerken: thuiswerktips die wel werken

4. Kinderen en thuiswerken

Kinderen en thuiswerken. Het is misschien niet de meest ideale combinatie, maar met een paar tips lukt het zeker. Om te beginnen moet je geen volle werkdag inplannen. Het is onmogelijk om 8 uur achter elkaar door te werken als er een of meerdere kids rondrennen. Ga na op welk moment van de dag je kind zich het beste zelf kan vermaken; bijvoorbeeld in de ochtend of wanneer je kind slaapt. Gebruik die tijd om flink wat werk te verzetten.
Zijn je kinderen al iets ouder? Dan kun je duidelijke afspraken met ze maken. Bijvoorbeeld tussen 8 en 9 uur moeten ze zichzelf vermaken met een spelletje, daarna heb je een half uur de tijd voor ze. Vervolgens laten ze je weer een uurtje met rust. Etc. Met een duidelijk dagschema weten ook de kids waar ze aan toe zijn en kun je toch rustig je werk doen.

5. Zorg voor een goede houding

Wanneer je op kantoor zit heb je waarschijnlijk een goede bureaustoel en een bureau op de juiste hoogte. Thuis heb je na een dag werken pijn aan je rug en schouders, omdat je de hele dag vanaf die net iets te lage eetkamerstoel hebt gewerkt.
Het beste is natuurlijk een goede bureaustoel, maar heb je die niet in huis? Geen probleem! Probeer een te lage stoel dan met een kussentje te verhogen en zorg dat je armen en benen een hoek van 90 graden vormen voor een optimale zithouding.

6. Zorg voor een goede afsluiting van je werkdag

De verleiding is groot om ’s avonds nog even door te gaan. Je staat constant aan! Dat is voor een keer natuurlijk niet erg, maar als het structureel wordt blijf je maar gaan en aan staan. Dus stop om echt om 4 uur, als je dat gepland had!
 
Wij zijn ook benieuwd naar jouw thuiswerktips! Laat gerust een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *